Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2008 13:37 - Клетва за приемане на нови членове
Автор: bns Категория: Политика   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
0



БНС приема нови членове в навечерието на годишнината от избухването на Априлското въстание

На 19 април в с. Гургулят се проведе клетва за приемане на нови членове в Български Национален Съюз. Тържествената церемония се проведе в с. Гургулят на Паметника на загиналите в сръбско-Българската война от  1885 година. Новите членове от Регионалните организации на Съюза в София, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна се заклеха във вярност на Организацията и себеотрицание в името на нашето Отечество България.

И тази година БНС не изневери на традицията си и проведе поредната национална тържествена клетва, на която бяха приети нови членове от почти всички Регионални организации. Така събитието в Гургулят се превърна в четвъртата, след клетвите край Шумен на Мадарския конник, във Велико Търново и на Асеновата крепост, общо-национална клетва. Подготовката започна около 15:00 часа, когато членове и симпатизанти на Съюза започнаха да се събрират в Централния щаб на БНС в гр. София.  След необходимите предварителни приготовления, групата се разпредели в автомобилите и потегли към гр. Сливница, от където до Гургулят ги деляха само още 15 минути.

imageimageimage

В гр. Сливница спряхме за около 45 минути за да разгледаме града и да хапнем по нещо. В уреченият час всички се събрахме отново на центъра и потеглихме към нашата крайна цел – с. Гургулят, където са се водили едни от най-тежките боеве срещу сръбските нашественици през 1885 г.

imageimageimage

Селото, което някога е кипяло от живот, днес беше почти запустяло, и само от време на време се мяркаше някоя баба или дядо. Паметникът, където щяхме да проведем клетвата, се намираше на една от височините непосредствено в края на селото. Още с пристигането си останахме възхитени от необичайната архитектура на паметника, акустиката която се получаваше вътре и от природата, която се откриваше от тази височина.

imageimageimage

imageimageimage

С пристигането си всеки се захвана с предварително разпределената му задача – едни подготвяха щандартите, други проверяваха униформите на кандидатите, които щяха да положат клетва, а трети разтоварваха автомобилите и разпределяха необходимите за церемонията неща. Малко преди залез слънце всичко беше подготвено и започнахме да чакаме да се мръкне.

imageimageimage

Всеки зае своето място и церемонията започна. Един след друг под лъчите на изгрялата Луна и проблясващите огньове и факли, младите националисти се заклеваха във вярност към Националния Съюз. Така в навечерието на 20 април, когато преди 132 години нашите прадеди – революционери и борци за Освобождението на България от турско робство – са се подготвяли за решителния ден, в който ще вдигнат ръка срещу поробителя, край Гургулят в БНС постъпиха нови достойни продължители на святото им дело.

imageimageimage

imageimageimage

imageimageimage

Нека Всевишният ги дари с постоянство и сила в борбата им за народ и Отечество

imageimageimage

   
image
image


Тагове:   нови,   клетва,   членове,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bns
Категория: Политика
Прочетен: 152552
Постинги: 95
Коментари: 72
Гласове: 1230
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031