Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2008 15:03 - Български Национален Съюз изразява своето огромно възмущение
Автор: bns Категория: Политика   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0



Вчера, 28 юни – събота, станахме свидетели на некомпетентност, простащина и ненужна агресия, които органите на реда упражниха срещу граждани, без да бъдат предизвикани за това.

Арестуван беше и Боян Расате – лидер на Български Национален Съюз и водещ на телевизионното предаване „Национална гвардия” по Балкан Българска Телевизия.

Само минути, след като така наречения гей-парад, който беше заклеймен от Св. Синод, от Главното мюфтийство, от Католическата екзархия, от множество обществени неправителствени организации, и дори от премиера Сергей Станишев, се отприщи агресията на някои от униформените служители. Заедно с други журналисти, които отразяваха събитието, Боян Расате се опита да последва вече отдалечаващото се шествие.

Тогава един полицай се изпречи пред Расате и го попита: „Къде си тръгнал бе боклук?” Отговорът на Боян, че иска заедно с другите журналисти да отрази събитието не го удовлетвори, и отвърна на Расате: „Наркоман, защо не си стоиш в къщи?”.

Когато Расате показа своята журналистическа карта и поиска свободен достъп да премине през подлеза, друг полицай му отвърна ”Заври си тая карта в задника!”

Миг по-късно 5-6 униформени полицаи безпричинно повалиха Боян Расате на земята, и докато го влачеха към джипа, го ритаха и удряха с юмруци.

Макар това да е случай на тенденциозно отношение към Боян Расате, ние сме повече обезпокоени от огромната липса на възпитание и респект на униформените служители изобщо към личността, и в частност към журналистическата професия.

По-късно в 4-то РПУ Боян Расате е станал свидетел на нечувана жестокост, която служителите на МВР са упражнили срещу загрижени, граждани, дошли да потърсят информация за свои близки и приятели. Стоящите 20-30 души пред РПУ-то по даден сигнал са били атакувани от над 50 полицаи с бронежилетки, щитове, палки и каски. По-късно същите са били наблъскани в килия с размери около 12 кв. м, където повече от 8 часа са били затворени 34 души.

Настояваме всички униформени служители на МВР, които са превишили своите правомощия и са употребили ненужно насилие, да бъдат незабавно установени и наказани.

БНС винаги е изпитвал респект към работата и действията на полицията, когато те са били съобразени със Закона и в полза на обществото.



Тагове:   национален,   съюз,   огромно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bns
Категория: Политика
Прочетен: 153279
Постинги: 95
Коментари: 72
Гласове: 1230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930