Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2008 15:03 - Арестуваха Расате пред очите на дъщеря му
Автор: bns Категория: Политика   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
0



Арестуваха Боян Расате и още 20 активисти на БНС в центъра на София

Боян Расате беше арестуван близо до НДК. Малко преди началото на гей-парада в София, Расате беше арестуван от униформени служители на Четвърто РПУ, гр. София. В момента на ареста, Расате вървял близо до „моста на влюбените”, където по-късно премина гей-шествието, заедно с шест-годишната си дъщеря. Пред очите на малкото дете, пет униформени се нахвърлили върху баща му и го вкарали в полицейски джип, използвайки грубо физическо насилие.

„Боян ми се обади днес, искаше да снима материал от гей-парада, който да използваме в предаването „Национална гвардия” в понеделник. Обади ми се, ако искам да отида с него, но бях зает. Явно е извикал няколко други момчета от Организацията, за да заснемат видео-материала. Около 17:30 часа ми се обади водача на софийската организация на БНС, и ми съобщи, че Боян е арестуван в близост до гей-парада. Веднага се обадих на колкото мога повече членове и симпатизанти от Организацията и се разбрахме да отидем пред Четвърто РПУ, за да проверим какъв е случая.” – сподели Пламен Христов, орг. секретар на БНС.

„Отидохме там в центъра на НДК и там тате искаше да ми купи сладолед, и полицаите ни хванаха, и тате го прибраха в камиона. Хванаха го за ръцете и за краката четирима полицаи.” – сподели малката Ермина. В момента детето е силно шокирано.

По информация на Агенция „Фокус” са били задържани над 60 контра-демонстранти на днешното гей-шествие.

„Ние не сме подготвяли никакъв контра-протест за днешния гей-парад. От няколко дни алармираме кмета и всички държавни институции, че имаме информация за това, че голям брой възмутени граждани ще нарушат обществения ред, ако парада не бъде забранен. Кметът Бойко Борисов не се вслуша в думите на гражданите, Св. Синод и Мюфтийството, и разреши гей-парада да премине по централните софийски улици. Днес в статия поместена на нашия сайт, ние призовахме контра-демонстрантите да не нарушават обществения ред и да спазват Законите на Република България. В крайна сметка от вас – медийте, чувам, че има над 60 задържани. Преди около половин час се чухме с Боян, и той сподели, че е бит от униформените служители. Аз разбрах за ареста около половин час по-късно и организирах наши членове и симпатизанти да отидат пред Четвърто РПУ, където да окажем морална подкрепа на нашия водач. Малко по-късно получих информация, че над 20 членове и симпатизанти на БНС са арестувани пред Четвърто РПУ. Причината за ареста на нашите хора не ми е известна, но по непотвърдена информация, разбрах, че са арестувани само защото са искали да разберат дали лидера на БНС – Боян Расате, е добре, и са скандирали в негова подкрепа „Свобода за Расате!”. - допълни Христов


Тагове:   дъщеря,   МУ,   очите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bns
Категория: Политика
Прочетен: 153267
Постинги: 95
Коментари: 72
Гласове: 1230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930