Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2008 20:39 - Зрелища без хляб за умрелите от глад
Автор: bns Категория: Политика   
Прочетен: 1607 Коментари: 0 Гласове:
0



На 22-ри септември в морската столица, активисти на БНС-Варна и свободни националисти отпразнуваха 100 години от обявяването на Българската независимост.

Като начало беше направен исторически преглед за честването на Независимостта във Варна преди 100 години. Последва молебен за България, отслужен от варненския митрополит Кирил, след което под звуците на Националния химн бе издигнат флага на Република България. Веднага след това започна тържествен марш на почетния караул на "ВМС".

image

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Варна Кирил Йорданов, който поздрави националистите от БНС (?), консулът на Руската федерация Анатолий Шчелкунов, един депутат от ОДС, председателят на Общинския съвет, зам.-кметове и други представители на местната властова мафия.


imageimage

„На 22 септември празнуваме деня на Българската Независимост с ясното съзнание, че за 100 години ние още не сме постигнали такава. Днес е деня, в който отново трябва да си припомним нашия дълг към дедите ни, които са загинали за свободна, обединена и независима България, за да можем да продължим тяхното дело и да изпълним тези три думи със съдържание. Сегашните управници са изцяло зависими от мафията, а довчерашното червено знаме на Съветския съюз днес е заменено със синьото на Европейския съюз. От години в България под външен натиск се прокарват закони и решения, които са неизгодни за нас Българите. Именно затова в България идва ново поколение, което не иска повече да търпи. Ние искаме Отечество, което само да определя своите закони и своето бъдеще. Едва когато постигнем това, ще празнуваме истинската Българска независимост.” , каза Александър Борисов - водач на БНС-Варна.

imageimage

След празненството на площад "Независимост", младите националисти поднесоха венец на гроба на Апостола на свободата - Васил Левски, в знак на почит към делото му, без което нямаше да има 22 септември. Вечерта завърши с грандиозна заря, каквато Варна досега не е виждала.

Тя привлече много повече хора и по старата формула „Хляб и зрелища” свърши своята работа.  Народът беше доволен въпреки че в България, дори първото не е налице.



Тагове:   хляб,   глад,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bns
Категория: Политика
Прочетен: 153410
Постинги: 95
Коментари: 72
Гласове: 1230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930