Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2008 10:07 - Активисти на БНС представиха България в Алтенбург
Автор: bns Категория: Политика   
Прочетен: 1591 Коментари: 0 Гласове:
0



На 13-ти септември в град Алтенбург, Германия се състоя третия  „Празник на народите” – едно от най-големите и значими събития в календара на националистите в Европа. Както предишните две години, така и тази, активисти на Български Национален Съюз взеха участие като представители на България.

И този път в програмата бяха предвидени речи на националисти от Германия, България, Англия, Швеция, Чехия, Испания, Италия, Словакия, Португалия и Швейцария. За доброто настроение на над  1500 патриоти от цяла Европа се грижеха музикални групи от Германия, Италия и Англия. От наша страна в Алтенбург говори Асен Кръстев – водач на БНС-Пазарджик. В своята реч той говори за това, че между европейските народи отдавна вече има приятелски отношения, които са базират на общото минало, културното наследство и изповядваните ценности. Това ,както и обичта на всеки към Родината му е обединяващия фактор, който събира всяка година на едно място толкова националисти от различни страни. И макар нашите врагове да ни обвиняват в нетърпимост към чужденците и различните, истината е съвсем друга - именно националистите са тези, които желаят да запазят различието и идентичността на всички народи по Земята.

Ние се противопоставяме на глобализацията, защото тя иска да ни обезличи като хора и да ни превърне в стока. Господарите на света нямат нужда от индивидуални личности, а от единици работна ръка, които не са обвързана с традиции и корени в Родната земя, защото такива хора лесно могат да бъдат манипулирани и прехвърляни от едно място на друго място. Едрият капитал няма Отечество и затова не познава любовта към Родния край. Той се интересува само от печалбата. За нас обаче, България и съответно Европа не са просто географски или икономически понятия, а наш дом чието бъдеще ни интересува. Ние искаме една Европа на свободните нации, а не Европа на концерните или ЕС на бюрократите.

В този дух бяха и речите на другите оратори, които за пореден път се обединиха в желанието си да отстояват своите национални различия в обединена Европа на свободните народи. На континента ни може да има бъдеще, само ако отделните държави се управляват от националисти.

След близо 12 часа в компанията на нашите европейски съратници, ние си казахме довиждане – до следващия „Празник на народите”.



Тагове:   България,   Алтенбург,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bns
Категория: Политика
Прочетен: 153446
Постинги: 95
Коментари: 72
Гласове: 1230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930